Diamond Genetics B.V.
Bremmelerstraat 8
8131 PK Wijhe
Nederland
Tel. +31 (0)570 589900

Vacatures


LOGISTIEK SPECIALISTEN (PARTTIME OF FULLTIME) 
internationale setting – proces & structuur – agrarische sector 

Ben jij gemotiveerd om logistieke processen soepel te laten verlopen? Kunnen we efficiënt agendabeheer van orders en diensten aan jou overlaten? Kom dan kennismaken met Diamond Genetics in Wijhe!  

Jouw rol  
In deze dynamische functie draag jij bij aan vlotte en goed afgestemde logistiek van runder genetica op de vestiging in Wijhe en onderhoud je de contacten met relaties in binnen- en buitenland. Jij borgt de gemaakte afspraken, zorgt voor goede relaties met de gezondheidsinstanties en zorgt dat de processen soepel verlopen. Je coördineert de werkzaamheden binnen een team van zes andere specialisten.  

Embryo’s 
Diamond-Genetics beschikt over een fokprogramma van ongeveer 300 donoren. Embryo’s worden met name ingezet om de volgende generatie fokdieren te fokken en daarnaast worden embryo’s vermarkt over de hele wereld. Het logistieke proces bestaat uit de distributie van embryo’s naar partnerbedrijven (ontvangsterbedrijven) binnen Europa, maar ook het organiseren van de export van commerciële embryo’s. 

Levend fokmateriaal 
Uit de door Diamond-Genetics embryo’s geboren kalveren hebben diverse bestemmingen. Dit kunnen opfokbedrijven zijn, het nucleusbedrijf in Wijhe of productielocaties voor KI-Stieren (AI Total), in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt fokmateriaal geëxporteerd. In het logistieke proces moeten veterinaire eisen, diverse onderzoeken en exportdocumenten op elkaar afgestemd worden en het transport ingeregeld worden.   

Sperma 
Sperma van stieren uit het fokprogramma van Diamond-Genetics wordt vermarkt door AI-Total. De stieren van AI Total zijn gehuisvest op 6 locaties in binnen- en buitenland. De distributie van sperma van klanten binnen Europa wordt georganiseerd vanuit het warehouse in Wijhe. Klanten buiten Europa worden rechtstreeks vanuit de productielocaties geleverd. Naast de hoogwaardige kwaliteit van de AI Total stieren, is leveringszekerheid een belangrijks aspect. Een optimaal ingericht logistiek proces is hierin cruciaal. 

Je borgt dat documenten, formulieren, vergunningen en certificaten in orde zijn en alle gegevens, onderzoeksresultaten en data administratief worden verwerkt in SAP. Ook heb je te maken met exportregels van de VWA, wet- en regelgeving waaraan voldaan moet worden en onderhoud je contacten met laboratoria, overheden en agrarische bedrijven. Je communiceert juiste verwachtingen richting verkoop, zodat zij goed in beeld hebben wat de logistieke mogelijkheden zijn en zij goede verwachtingen naar de klant kunnen schetsen.   

Functie-eisen 

  • HBO werk- en denkniveau; 
  • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke logistieke rol; 
  • Affiniteit met de agrarische sector;  
  • Wijhe is voor jou goed bereisbaar.  

Persoonskenmerken 

Je bent een aanpakker die houdt van orde en netheid om zich heen, zeer nauwkeurig werkt en positief kritisch is. Je bent iemand die goed overzicht kan houden zonder belangrijke details over het hoofd te zien. Je gaat planmatig te werk, maar hebt ook de flexibiliteit om soepel in te kunnen spelen op onverwachte situaties. Je bent een op samenwerkingsgerichte collega. Organiseren en regelen, zowel mondeling als op papier, doe je op een ontspannen, correcte en gestructureerde wijze. In de omgang met leveranciers, klanten en collega’s heb je de stijlflexibiliteit om jouw wijze van communiceren af te stemmen op de persoon waar je mee te maken hebt.    

Werken bij Diamond-Genetics BV 

Genetics Consolidated BV In Nederland o.a. bekend van Diamond Genetics BV en AI Total BV, is een groeiende onderneming met Nederlandse eigenaren. Het bedrijf is opgericht in 2001. De hoofdvestiging is in Wijhe en de organisatie heeft een aantal nevenvestigingen in het buitenland. De organisatie is gespecialiseerd in het verbeteren van het rendement van melkveehouders, verbetering van dierwelzijn en verlagen van de milieu footprint wereldwijd d.m.v. rundergenetica. Het bedrijf beschikt over een eigen R&D afdeling, waaronder een laboratorium met een team van dierenartsen en andere specialisten. De bedrijfscultuur bij deze organisatie is het beste te omschrijven met de volgende trefwoorden: marktgericht, internationaal, direct, commercieel en innovatief. Bij Genetics Consolidated BV in Nederland werken circa 30 medewerkers. 

Interesse? 
Heb je interesse in deze uitdagende functie, neem dan contact op met Ids Hellinga. 06-27424797